top of page
_DSF3728-Edit-Edit.jpg

Geologian opiskelija

Olen päätynyt geotieteiden opiskelijaksi monen mutkan kautta. Työpolkuni on lähtenyt vuonna 2011 artesaani-puusepäksi valmistuttuani hyvin moniin eri suuntiin. Olen työskennellyt vuosien varrella eri aikoina yhteensä viisi kautta golfkentän hoitajana, josta koen saaneeni arvokasta kenttätyökokemusta erilaisten työkoneiden käyttäjänä viheralan huolto- ja rakennustyötehtävissä. Samaan aikaan tein ajoittain puusepän töitä sekä Suomessa, että Norjassa.

Aloitin vuonna 2012 media-alan oppisopimuskoulutuksen videokuvaamisen ja editoinnin parissa sisältäen myös ilmakuvaustöitä itse rakennetuilla kuvauskoptereilla. Vuodesta 2015 eteenpäin olen tehnyt video- ja valokuvaajan töitä yksinyrittäjänä päätoimisesti. Sivutyönä olen hyödyntänyt puuseppäkoulusta alkanutta CAD osaamistani tehden 3D suunnittelua ja mallinnusta erilaisille teollisuusyrityksille.

Vuonna 2022 tieteellisen tiedesuoneni pulputtaessa liian voimakkaasti jättääkseen sen huomiotta päätin hakea aikuislukiosta vauhtia hakien Helsingin yliopistoon geologian opintojen pariin. Olen edelleen erittäin tyytyväinen ja kasvavaa motivaatiota puhkuva orastava geohemmo, joka tällä hetkellä on erityisen kiinnostunut ympäristögeologiasta ja GIS:n itseopiskelusta ennen varsinaisten aiheen kurssien alkua.

 

Ehkäpä tärkein asia, mitä olen oppinut kuluneen ensimmäisen opiskeluvuoden aikana on oppimisen ja asioiden sisäistämisen taito. Mielestäni se on kysyttäessä se kuuluisa supervoima, jonka haluaisin ja koen, että olen sen jo osin saanut. Osin siksi, että silläkin saralla riittää vielä oppimista loppu elämäksi, mutta jo tässä vaiheessa tuntuu, että voin oppia mitä vain, kunhan näen sen eteen vaivaa.

 

Geotieteellisen osaamisen karttuminen on alkanut hyvällä tahdilla ja koen, että olen sisäistänyt menneiden kurssien sisällöt hyvin. Olen hyvin käytännönläheinen tekijä, mutta olen ilokseni huomannut olevani parempi teoreettisissa asioissa kuin mitä osasin odottaa. Olenkin alkanut ajatella teorian ja käytännön välistä eroa pienempänä kuin mitä se ehkä on. Toivonkin tulevilta työvuosiltani tehtäviä, joissa voin tehdä töitä työkalut käsissäni samalla ymmärtäen työtehtävien teoreettisen luonteen.

 

Huomaan luonteeni käytännönläheisyyden opinnoissani sekä etuna, että hasteena. Haastavaa siinä on se, että tehtävät, jotka vaativat erityistä pilkun tarkkaa työskentelyä ovat minulle hieman haastavampia. Olen kuitenkin kehittynyt siinä ja olen huomannut kuluneen opintovuoden aikana, että minäkin pystyn sellaiseen jos vain näen riittävästi vaivaa.

Etua siinä on se, että kykenen myös teoreettisissa asioissa hahmottamaan asioiden yhteydet käytännön tekemiseen ja sitä kautta teorian viemiseksi paperilta todelliseen maailmaan. Myös kolmiulotteinen hahmotuskykyni on kehittynyt puusepän töissä, visuaalisissa töissä ja 3D suunnittelussa, joka edesauttaa edellä mainitun kaltaisissa tilanteissa. Käytännönläheiset tilanteet ovat minulle myös luovuuden kannalta otollisia hetkiä. Nautin tilanteista, joissa saan vetää propellihatun päähäni ja keksiä ratkaisun ongelmaan saatavilla olevista resursseita. Koen, että rajatut resurssit itseasiassa lisäävät kekseliäisyyttä monissa tilanteissa.
 

Muiden taitojen top10:

  • Puuseppä

  • Ilmakuvauskokemusta vuodesta 2012 (A1/A3 lupa)

  • Video- ja valokuvaustyökokemusta vuodesta 2012

  • 2D/3D suunnittelukokemusta vuodesta 2008

  • Hitsaus (mig, tig, puikko ja asetyleeni)

  • Golfkentänhoitaja

  • MeriVHF lupakirja

  • Purjehtiminen

  • Koskimelontaa vuodesta 2007

  • Eräilyä ja muuta luonnossa liikkumista koko elämän ajalta

bottom of page